Nieuws
14 augustus 2006 - Ron Smeets

Sony Ericsson heeft de beste GSM accus

Het Noorse Amobil heeft de afgelopen drie maanden 45 mobiele toestellen getest op de levensduur van hun accu. Het testpanel liet elk toestel vanaf een vaste plek bellen met een ander toestel totdat de accu leeg was.

Tijdens de vele gesprekken werd muziek gebruikt als 'conversatie' om te voorkomen dat de panelleden zelf de bijna 300 testuren vol moesten praten. Amobil heeft de resultaten verdeeld in twee categorien: GSM en UMTS toestellen.

Bij de GSM's kwamen de Sony Ericsson modellen als grote overwinnaar uit de bus. Het toestel met de langste batterijduur was de Z530i. Deze accu hield er pas na 8 uur bellen mee op. Op de tweede plaats staat de K750i met 7 uur en 16 minuten, op de voet gevolgt door de W700i met 7 uur n 7 minuten.

In de top 10 staan in totaal 6 Sony Ericsson GSM's en maar 1 Nokia, de 6030. Nokia levert overigens ook het bewijs dat een duurder toestel geen garantie is voor een betere accu. De 8800 hield het net 3 en een half uur vol terwijl de 6030 het ruim 6 uur doet.

Verliezers waren de Siemens AF51 met 3u24m, Nokia 6131 met 3u17m en de Siemens SL75 met krap 3 uur. Bij de 10 slechtste toestellen zijn maar liefst 5 Nokia's te vinden.

Bij de UMTS toestellen deed de Nokia E60 het als beste. Diens accu moest pas na 5 uur en 47 minuten weer opgeladen worden. Maar ook hier was een Sony Ericsson in de top te vinden, de K800i moest slechts 7 minuten toegevebn op de E60.

Onderaan de UMTS lijst staat de populaire Nokia N70 met 2 uur en 35 minuten, de Sony Ericsson W900i met 2u40m en nog een Nokia, de N71 met 3 uur.

Voor de liefhebbers alle toestelresultaten op een rij, afgerond op 'halve uren'.Gerelateerde links:
LG's long-life methanol accu
De GSM zonnecel accu die op een GSM lijkt
Universele accu laadt bijna alles op
Accu leeg? Even plassen! (deel 2)
Accu leeg? Even plassen!
Power to our gadgets!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.