Nieuws
30 december 2006 - Ron Smeets

Sony Ericsson GSM's volgend jaar ook in Korea te koop

Toen ik dit voor het eerst las heb ik toch even twee keer moeten kijken, maar het klopt wel. Tot op de dag van vandaag zijn in Korea, waar ongeveer 100 nieuwe toestellen per maand uitkomen, nog geen Sony Ericsson GSM's te koop. Hetzelfde geldt overigens ook voor Nokia!

Medio volgend jaar komt daar waarschijnlijk verandering in. Een woordvoerder van Sony Ericsson heeft dat deze week laten doorschemeren tijdens gesprekken met Koreaanse netwerk operators.

"Wij zijn met enkele Koreaanse providers in gesprek om WiFi toe te voegen aan de toestellen die we in Korea willen gaan uitbrengen", aldus Sony Ericsson. "Mogelijk dat we al in de tweede helft van 2007 enkele high-end 3G toestellen op de Koreaanse markt zullen lanceren".

Momenteel is Motorola de enige niet-Koreaanse toestelmaker die daar actief is. De Amerikanen hebben een marktaandeel van ca. 10%.Gerelateerde links:
Sony Ericsson W200, een goedkope Walkmanphone
Rode KRZR voor Koreaanse markt
Nieuw logo en flagship store voor Sony Ericsson
Sony camphones best verkocht in Juli
Een betalingsachterstand van 1.7 miljard
70% van Koreaanse toestellen met internet hot-key
Nieuwe Motorola voor de Koreaanse markt
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.