Nieuws
16 december 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson geeft ontwikkelaars (alpha) versie Android 4.0

Vorige week schreef Sony Ericsson op haar eigen blog een bijzonder uitgebreid, en verhullend, artikel over de ontwikkelprocedure van een nieuwe Android versie voor haar toestellen.

Op dat moment heeft de, nu nog, Zweeds Japanse fabrikant ook al een alpha versie (zeker nog niet geschikt voor gebruik dus) van Android 4.0, Ice Cream Sandwich, voor ontwikkelaars beschikbaar gemaakt. Onderstaande video toont een korte demonstratie van deze versie op een Xperia Arc (S).

Zoals gezegd, de versie is nog lang niet geschikt voor de 'gewone' gebruikers, maar ontwikkelaars die er al mee aan de slag willen kunnen hier kijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.