Nieuws
08 december 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson geeft inzicht in het Android upgrade proces

Elke keer als een nieuwe Android versie gelanceerd wordt barsten de vragen en smeekbedes van gebruikers over "Wanneer krijg ik hem" weer los.

Enkele jaren geleden weden (OS) updates voor (slimme) mobiele telefoons toch vooral nog gezien als vervelend en zelfs door de meeste gebruikers genegeerd. Hoe anders is dat sinds de komst van Android ;-)

Voor fabrikanten (en providers) komt er echter heel wat bij kijken als ze hun (bestaande) toestellen geschikt willen maken voor nieuwe Android versies. Sony Ericsson heeft op het Developer World blog een bijzonder uitgebreid en interessant artikel gepubliceerd waarin inzicht gegeven wordt op het upgrade proces. De, nu nog, Zweeds-Japanse fabrikant beschrijft een proces van ontwikkeling, testen, hardware compatibiliteit, nog meer ontwikkeling, nog meer testen, certificering en goedkeuring van protocollen, stralingiveau's en de verschillende connectivity onderdelen zoals Bluetooth, WiFi en dergelijke, goedkeuring en dan, uiteindelijk, de uitrol.

Kortom, de volgende keer als een nieuwe Android versie uitkomt en je hebt dit artikel van Sony Ericsson gelezen, dan begrijp je waarom het soms maanden duurt voordat het nieuwste Android OS ook op jouw toestel beschikbaar komt, of in sommige gevallen dus helemaal niet als er in het traject onoverkomelijke beren op de weg gevonden worden ;-) Het Sony Ericsson artikel is dus zeker het lezen meer dan waard!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.