Geruchten
09 september 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson gaat Windows Mobile wéér dumpen?!

Daar gaan we weer. Vorig jaar, rondom de lancering van de eerste Sony Ericsson Xperia, ging het gerucht al rond dat dat meteen de laatste Windows Mobile Smartphone van de Zweeds-Japanse fabrikant zou worden. Welnu, inmiddels weten we al geruime tijd, en sinds een dag of zeven ook met 100% zekerheid, dat die geruchten dus niet klopten. De Sony Ericsson Xperia X2 is immers geintroduceerd, en die draait op Windows Mobile 6.5.

Tja, en nu verschijnt wederom het gerucht dat dit dan toch echt de laatste Windows Mobile Smartphone van Sony Ericsson zal zijn. Een typisch geval van deja-vu.

De bron is deze keer Eldar Murtazin van Mobile Review. Hij schrijft over informatie te beschikken dat Sony Ericsson inmiddels besloten heeft niet langer meer gebruik te willen maken van het Windows Mobile OS van Microsoft. Er zou momenteel wel nog een Windows Mobile toestel in ontwikkeling zijn, maar die wordt waarschijnlijk gecancelled.

De volgende stap lijkt op zich logisch, althans als de geruchten dit jaar wel kloppen. Sony Ericsson gaat zich helemaal toeleggen op Symbian en Android. De Satio en Rachael zijn daar respectievelijk de meest aansprekende voorbeelden van. Ware het niet dat de Rachael natuurlijk nog niet officieel gepresenteerd is. Volgens Murtazin zou Sony Ericsson in 2010 vier Android- en drie of vier Symbian Smartphones introduceren.

Tja, we zullen zien, maar de kans is net zo groot dat ik volgend jaar een artikel als deze weer zal moeten schrijven als de Sony Ericsson Xperia X4 met Windows Mobile 7 gepresenteerd is ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.