Nieuws
09 december 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson gaat ook een Android toestel ontwikkelen

Sony Ericsson heeft zich vandaag officieel aangesloten bij de Open Handset Alliance en daarmee de geruchten en eerdere hints dat de Zweeds-Japanse fabrikant ook met een Android toestel op de proppen zal komen formeel beverstigd.

Natuurlijk doet Sony Ericsson nog geen enkele uitspraken over hoe dat toestel er uit zal gaan zien en wanneer we hem in de winkels mogen verwachten maar als ik mag gokken dan ga ik voor de opvolger van de X1 Xperia die ergens eind volgend jaar op de markt zal komen.

Al denk ik niet dat ze een dergelijk toestel in Februari al zullen presenteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Ik hoor (lees) natuurlijk graag wat jullie denken dat we op Anroid gebied van Sony Ericsson mogen gaan verwachten.

Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux verwoordt het nieuws als volgt: "Sony Ericsson is verheugd dat ze zich heeft aangesloten bij de Open Handset Alliance. We laten hiermee zien dat we een telefoon willen ontwikkelen op basis van het Android platform. Sony Ericsson neemt enorm veel ervaring mee naar de Alliantie. We zijn expert in het maken van klantgerichte multimediatelefoons met steeds vernieuwende gebruikservaringen. Daarnaast kunnen we voortborduren op de successen van de Walkman en Cybershot submerken. Sony Ericsson is een fervent voorstander van open besturingssystemen en we zijn van mening dat de Open Handset Alliance een geweldige kans biedt om een nieuwe en unieke gebruikservaring te realiseren zoals alleen Sony Ericsson dat kan.”

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.