Toestellen
23 april 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson G502 en Z780 officieel aangekondigd

Deze twee toestellen waren de afgelopen weken al diverse malen in het geruchtencircuit te bewonderen en vandaag heeft Sony Ericsson de G502 en de Z780 dan ook officieel aan het grote publiek voorgesteld.

Beide modellen worden gepositioneerd als 'betaalbare HSDPA' toestellen en zullen nog voor de zomer (Q2) in de winkels gaan verschijnen. Voor wat betreft de Z780 gaat dat in ieder geval niet voor Nederland gelden want het dat toestel zal hier niet uitgebracht gaan worden, zo meldt Sony Ericsson ons.

De Z780 is een clamshell model (en zusje van de Z770 met quad-band GSM en triband (850/900/2100MHz) UMTS/HSDPA support. De G502 is een candybar met tri-band GSM en single band (2100MHz) UMTS/HSDPA support.

Qua specs zijn de toestellen verder nagenoeg identiek. Het verschil zit hem, behalve de netwerk specificaties, in het feit dat de G780 a-GPS ingebouwd heeft en een 2.2 inch QVGA display in plaats van de 2 inch (ook QVGA) versie van de G502.

Verder hebben ze beiden Bluetooth met A2DP, USB, een 2 megapixel camera, multimedia speler met TrackID en PlayNow functies, Google Mobile Maps, een Access Netfront browser, Email (met Exchange Activesync support), RSS lezer en software voor mobile (picture) blogging.Gerelateerde links:
Nieuwe 'Live' foto van de Sony Ericsson G502 (Emelie)
Sony Ericsson 'Emelie' wordt de G502
Nog een duidelijke foto van de Sony Ericsson Z780
Nieuwe, grotere foto van de Sony Ericsson Z780i
Eerste plaatjes van de Sony Ericsson Z780
Eerste foto's van de Sony Ericsson 'Emilie'?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.