Geruchten
22 januari 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Filippa wordt de C901

Begin deze week viel de officiele uitnodiging in mijn mailbox om op 15 Februari aanwezig te zijn bij de perspresentatie van Sony Ericsson ter gelegenheid van de start van het Mobile World Congress.

Hoewel de geruchtenmolen rondom nieuwe toestellen nooit echt stil staat is het nu natuurlijk extra spannend om erachter te komen welke nieuwe modellen de Zweeds-Japanse ontwerpers ons in Barcelona gaan voorschotelen.

Eerder vandaag zagen we al de W395 Walkmanphone opduiken en zie hier de C901 Filippa. Het gerucht gaat dat deze candybar Cybershot ook een van de toestellen zal zijn die op 15 Februari officieel het daglicht zullen zien.

De C901 zou voorzien worden van een 5 megapixel camera en Xenon flitser. Veel meer is er nog niet over bekend. Op de foto's hierboven en -onder is wel nog te zien dat hij in ieder geval in drie kleuren gemaakt gat worden; Noble Black, Sincere Silver en Precious Peach.

De naam Filippa hebben we een paar maanden geleden ook al eens gezien. Toen werd die in verband gebracht met de Kate die inmiddels al als de C510 aangekondigd is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.