Entertainment
13 juli 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Fanwalk 2009

Bewegen is goed voor je. Lopen dus ook. Net als vorig jaar organiseert Sony Ericsson ook nu weer de FanWalk naar de MTV Europe Music Awards. Dit jaar worden die gehouden in Berlijn. De FanWalk start op 27 Oktober in Hamburg en eindigt 10 dagen later, en 300 kilometer verder, op het MTV podium in de Duitse hoofdstad.

Wil je meedoen, surf dan naar FanWalk.tv en geef je op. Na 11 September worden de vijf winnende wandelaars geselecteerd die namens Nederland zullen gaan deelnemen.

Muziekfans kunnen zich van 13 juli tot 11 september 2009 aanmelden voor de FanWalk via www.fanwalk.tv. Na de online casting, waarbij kandidaten ten minste 50% van de stemmen van de websitebezoekers moeten behalen, stelt de Sony Ericsson-jury een lijst van finalisten samen op basis van de creativiteit van de profielen en de originaliteit van de antwoorden. De Nederlandse jury interviewt vervolgens een geselecteerd aantal FanWalkers en kiest daarna vijf Nederlandse deelnemers van de uiteindelijke 100 FanWalkers.

Onderweg naar het ultieme muziek evenement gaan de FanWalkers spannende uitdagingen aan om in aanmerking te komen voor het mogen uitreiken van een MTV Award. In 2008 moesten FanWalkers bijvoorbeeld gratis instrumenten zien te vinden en optreden als straatmuzikanten om geld in te zamelen voor het goede doel. Van karaoke tot Halloween, van live optredens tot band bowling en zingen bij het haardvuur, de FanWalkers vierden muziek alsof er geen morgen bestond.

Bij aankomst in Berlijn op de laatste dag van de missie krijgen alle 100 FanWalkers kaartjes voor de MTV Europe Music Awards 2009. Na de show op 5 november zullen ze samen met hun muziekidolen feesten op de legendarische afterparty. Maar dat is nog niet alles: één gekozen FanWalker krijgt de unieke kans om live op het podium een MTV Award uit te reiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.