Geruchten
12 januari 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Faith gespot

Soms heb je als fabrikant van die weken dat je ineens de hoofdrol speelt in het circus van de toestelgeruchten. Welnu, het heeft er alle schijn van dat die rol deze week weggelegd is voor Sony Ericsson. Nadat afgelopen week de Kanna en Robyn al uitgelekt waren is het nu de beurt aan de Faith.

Het meest opvallende aan de Faith is zonder enige twijfel de formfactor. Het zou, als de geruchten kloppen, namelijk de eerste 'BlackBerry achtige' (met een fysiek qwerty toetsenbord onder het display) Smartphone van de Zweeds-Japanse worden.

De M600 en P1i hadden wel al een half-qwerty (twee tekens per toets) en de P910i een uitklapbaar qwerty toetsenbord, maar niet in deze formfactor dus.

De bron heeft behalve een tiental, overigens zeer duidelijke, foto's ook al enkele specs van de Sony Ericsson Faith weten te bemachtigen. Minstens zo opvallend is het gerucht dat dit toestel ook een 2.4 inch QVGA Touchscreen display heeft. Daarmee zou deze Sony Ericsson zich kunnen onderscheiden van de standaard BlackBerry's of de Nokia E71/72. Verder zou de Faith onder andere voorzien zijn van (a)GPS, een microSD geheugenkaart gleuf en Windows Mobile 6.5 met de SE Panel UI. Op de foto's zijn verder nog een 3.2 megapixel camera (zonder flitser), Bluetooth 2.1 met EDR, en 3.5mm audio (headset) aansluiting te zien.

Letwel, van al deze toestellen (de Robyn, Kanna, Fait, en eigenlijk kunnen we de Kurara er ook bij rekenen) zijn nog geen officiele berichten door de fabrkant zelf bekend gemaakt. De kans is groot dat we die vóór het MWC ook niet hoeven te verwachten.

De foto's: SE-Faith-c SE-Faith-f SE-Faith-e SE-Faith-d SE-Faith-a SE-Faith-b SE-Faith-g

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.