Toestellen
27 maart 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson en Nokia hebben de beste muziek GSM's

Dat concludeert de Nederlandse consumenten website 'Het Beste Product punt nl' na het bestuderen van diverse reviews in vakbladen, op websites en blogs van muziek GSM's die momenteel in de winkels verkrijgbaar zijn.

Door deze samen te voegen, laat HetBesteProduct.nl zien wat de beste producten zijn volgens experts. Op basis van de testgegevens is een actuele top vijf samengesteld van mobiele telefoons met de beste mp3-spelers:

1. Sony Ericsson W950i

2. Nokia N91 Music Edition 8 GB

3. Sony Ericsson W850i

4. Sony Ericsson W810i

5. Samsung SGH X830

De Europese deskundigen waarderen de Walkman-lijn van Sony Ericsson. De toestellen zijn speciaal gemaakt voor de gsm-gebruiker die onderweg graag muziek luistert, maar geen extra mp3-speler wil meenemen.

Volgens de experts is dat ook niet nodig bij de W950i, W850i en W810i. De Walkman versie 2.0 in de W950i en de W850i wordt door diverse deskundigen betiteld als ‘sublieme muziekspeler’. Ook de instelmogelijkheden zijn nagenoeg net zo groot als bij een losse speler. De bijgeleverde koptelefoons zijn weliswaar klein, maar je hebt amper last van omgevingsgeluiden.

De Nokia N91 Music Edition heeft met 8 gigabyte veruit de grootste harde schijf waarop duizenden muziekbestanden kunnen worden gezet. Het geluid dat de speler produceert, wordt met ‘zeer goed’ gewaardeerd door de deskundigen. Gebruiksvriendelijk zijn de afspeellijsten en archivering op basis van artiest, nummer of genre. Net buiten de topvijf maar eveneens goed beoordeeld, worden de Nokia 5300, de Nokia 3250 en de Nokia N73 Music Edition.

De Samsung SGH X830 lijkt van de toestellen in de topvijf qua uiterlijk het meest op een muziekspeler. Het fraaie design wordt gecombineerd met een goede geluidskwaliteit en een gebruiksvriendelijke speler.

Omdat er natuurlijk regelmatig nieuwe toestellen uitkomen en nieuwe beoordelingen gepubliceerd worden zal de redactie van hetbesteproduct.nl de lijst regelmatig gaan updaten, zo liet initiatiefnemer en directeur Niels Willems mij in een reactie weten.Gerelateerde links:
Sony Ericsson stand deel 2: W850, W610, P990, W200. . .
Slechts 10 van de 46 camphones presteren goed
iPod musicphone van Samsung komt naar Europa
Samsung's iPod GSM nu ook in zes kleuren
Sony Ericsson W950i op de Apple Expo
Sony Ericsson W850i vanaf 15 september verkrijgbaar?
Drie dagen met de Nokia N91; een review
Demofilmpje W810i online
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.