Toestellen
14 december 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Elm en Hazel onthuld

Vandaag heeft Sony Ericsson weer twee GreenHeart toestellen onthuld. De Hazel en de Elm waren enkele weken geleden al enkele malen in het geruchtencircuit te zien onder de namen Sunny en Susan.

Behalve dat beide toestellen dus deel uitmaken van de GreenHeart portfolio valt vooral op dat ze spatwaterdicht zijn. Dat heb ik tijdens mijn fotoshoot met beide toestellen meteen maar even uitgetest zoals jullie op de plaatjes hiernaast en op de volgende pagina's kunnen zien.

Algemeen

Een ander opvallende feature zijn de gebogen vormen van de Hazel en Elm. De ontwerpers van Sony Ericsson proberen op die manier toestellen te maken die beter, natuurlijker, in de hand liggen. Ik heb beide toestellen al in mijn handen gehad en moet zeggen dat de Zweeds-Japanse fabrikant in die opzet geslaagd lijkt. Ze liggen inderdaad prima in de hand. Overigens zien we diezelfde gebogen vormen, in iets mindere mate, ook terug bij de Xperia X10, al is dat toestel ietwat breder en langer dan de Hazel en Elm waardoor het betere 'handpalmgevoel' daar iets minder merkbaar is.

Het grootste, verschil tussen de Hazel en de Elm is de formfactor. Qua specs zijn beide toestellen nagenoeg identiek. Heb je liever een slider, dan kom je bij de Hazel uit. Is een candybard model helemaal 'jouw ding', dan moet je voor de Elm kiezen. De Hazel heeft, doordat het een slider is, wel iets meer ruimte voor het display. Die is met 2.6 inch (QVGA) dan ook 0.4 inch groter dan die van de Elm. De Sony Ericsson Elm en Hazel zullen in de eerste helft van 201 (Elm: Q1, Hazel: Q2) in de winkels verschijnen. Welke prijskaartjes aan deze toestellen gehangen worden is nog niet bekend.

Beide toestellen hebben verder een 5 megapixel camera met LED flitser, quad-band GSM, dual-band UMTS/HSPDA support, WiFi, Bluetooth met A2DP, A-GPS met Google Maps en/of WisePilot Navigatie software, FM Radio met RDS, Multimedia speler en de nodige software tools zoals een Netfront Browser, PlayNow, SenseMe, TrackID, Smlie Detection, Geo Tagging, Microsoft Exchange Activesync, Youtube, Twitter, Email en dergelijke.

Foto's

Foto's van beide toestellen: SE-Hazel-Elm-Water-Back SE-Hazel-Elm-Water-Front

De Hazel: SE-Hazel-Front SE-Hazel-Back SE-Hazel-Open SE-Hazel-Bottom SE-Hazel-Side-a SE-Hazel-Side-b SE-Hazel-Top

De Elm: SE-Elm-Front SE-Elm-Back SE-Elm-Bottom SE-Elm-Side-a SE-Elm-Side-b SE-Elm-Keypad SE-Elm-Camera SE-Elm-Top

Volledige specs

SE-Hazel-Elm-Specs-a SE-Hazel-Elm-Specs-b SE-Hazel-Elm-Specs-c SE-Hazel-Elm-Specs-d Se-Hazel-Elm-Specs-e SE-Hazel-Elm-Specs-f

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.