Entertainment
15 januari 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson dief opgepakt

We weten allemaal dat prototypes van nieuwe mobieltjes geliefd zijn bij spotters van scoops, early adopters en cowboys ;-). Maar om daarvoor in de bak te belanden gaat ook wel weer wat ver.

In het Zweedse Lund, de plek waar het R&D hoofdkantoor van Sony Ericsson staat, is een 35-jarige man opgepakt die in de nacht van maandag op dinsdag 15 prototypes van nieuwe Sony Ericsson mobieltjes en een laptop gestolen had.

De man werd in de kraag gevat omdat hij bij het betreden van het gebouw gebruik maakte van zijn tijdelijke toegangspas die hij had om werkzaamheden te verrichten. Hij was dus geen vaste medewerker van de Sony Ericsson maar had wel toegang tot het gebouw. Ik weet uit ervaring dat je er inderdaad niet zomaar naar binnen loopt

De prototypes vertegenwoordigden volgens de fabrikant een waarde van zo'n 4.500 Euro per stuk! Wow, die toestellen zou ik toch graag eens willen zien ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.