Geruchten
06 april 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson CS8 wordt een Android toestel met 8 MP camera

Als we de geruchten mogen geloven dan komt Sony Ericsson binnenkort met een nieuwe Cybershot phone die voorzien zal zijn van het Android besturingssysteem. Het toestel zou de naam CS8 gaan krijgen.

Volgens deze geruchten zou het toestel eind Juni al in de VS bij T-Mobile in de winkels moeten liggen.

Inmiddels zijn ook twee WAP profielen opgedoken en daar wordt ook een CS5 genoemd. Wellicht een kleinere broer? We zullen zien. Vooralsnog hou ik het maar op wilde geruchten ;-)

UPDATE (11u25) In beide profielen staat nog vermeld dat het Software Platform afkomstig is van de Open Mobile Alliance (zie screenshot hieronder) maar dit heeft niets met Android op zch te maken zoals enkele oplettende lezers inmiddels al meldden.
SE-CS8-Wap-a

De twee WAP profielen kun je, zolang als Sony Ericsson ze online laat staan, hier bekijken:

De CS8

De CS5

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.