Geruchten
22 november 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson CEO spreekt min of meer over PlayStation Phone

Enkele weken geleden riep de Sony Ericsson baas, Bert Nordberg, al dat de Zweeds Japanse fabrikant nog dit jaar met een verrassing zou komen. Kort daarvoor sprak hij ook al over de ambitie van Sony Ericsson om de Android wereldmarktleider wil worden.

Dit weekend heeft Nordberg wederom een tipje van de sluier van een toekomstig Sony Ericsson product opgelicht. Dit keer gaat het om een 'toestel' dat over enkele maanden, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, onthuld gaat worden.

Hij deed zijn uitspraken in Japen, tijdens een interview met de Walll Street Journal. Als je het betreffende artikel leest dan valt op dat Nordberg vooral veel (geheimzinnige) uitspraken doet over de combinatie tussen mobiel en gamen. Op de vraag of hij wist dat er volop gespeculeerd wordt over een toestel met PlayStation functie zei hij bijvoorbeeld: "Ja, er is een hoop rook en volgens mij moet er dan ook ergens brand zijn". Nog een voorbeeld: op de vraag waarom Sony Ericsson niet al lang een 'PlayStation Phone uitgebracht heeft antwoordde Nordberg: "Ik ken de historie niet, maar de toekomst zou wel eens een stuk rooskleuriger kunnen worden".

De conclusie dat hij het dus heeft over een op komst zijnde PlayStaion Android Phone, die eerder ook al in het geruchtencircuit te bewonderen was, lijkt dus een logische. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.