Geruchten
16 juni 2010 - Ron Smeets

Sony Ericsson Cedar en Yendo uitgelekt

Tot enkele weken geleden leek het erop dat ze het lek bij Sony Ericsson boven hadden. Sindsdien vliegen de plaatjes en specs van nog on-aangekondigde Zweeds-Japanse toestellen echter weer als warme broodjes de deur uit. Dat lekken zal doorgaans voor een deel natuurlijk door de fabrikant zelf georganiseerd worden, maar in dit geval (vijf of zes toestellen in drie weken) lijkt dat onwaarschijnlijk.

Hoe dan ook, vandaag zien we en enkele (nieuwe) plaatjes van de Sony Ericsson Yendo en Cedar (foto hiernaast).

De Yendo was al een keertje gespot als de Walkmanphone versie van de X10 Mini. Veel meer dan een aantal (pers)kiekjes is er nu nog steeds niet over bekend. De UI, als je die vergelijkt met de X10 Mini, zou er op kunnen duiden dat dit een Android toestel wordt maar dat lijkt, voor een Walkmanphone, onwaarschijnlijk. We zullen moeten wachten op de eerste officiele berichten uit het Sony Ericsson kamp voordat dat duidelijk wordt, denk ik.

De Cedar lijkt een opvolger (of aanvulling) te worden voor de Elm. Daar heeft hij in ieder geval veel van weg. Ook hiervan zijn nog geen specs bekend. De foto's:

De Cedar: SE-Cedar-a SE-Cedar-b SE-Cedar-c

De Yendo: SE-Wakman-Mini-a SE-Wakman-Mini-c SE-Wakman-Mini-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.