Nieuws
07 december 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson camphones straks met de hand te bedienen

Uhhhm, dat klinkt een beetje vreemd, maar wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is dat Sony Ericsson patent heeft aangevraagd op de bediening van camphones door middel van handgebaren voor de camera.

De Zweeds-Japanse toestelmaker heeft natuurlijk al de zogenaamde Shake Control op mobieltjes geintroduceerd en wil dat idee nu dus verder ontwikkelen met visuele gebaren.

Als het een beetje wil lukken dan kun je straks de meeste functies van je Sony Ericsson camphone dus bedienen door met de hand bepaalde gebaren voor de camera uit te voeren.

Denk bijvoorbeeld aan het direct opnemen van een gesprek, in speaker stand dan wel, als de telefoon aan de andere kant van de kamer ligt, het kiezen van een ander liedje of het activeren van de camera zelf.

Klinkt heel leuk, mar je moet natuurlijk wel rekening houden met het feit dat de camera van het toestel binnen 'zichtbereik' van je handen moet liggen.Gerelateerde links:
Patent aanvraag Sony Ericsson voor touchscreen.
Sony Ericsson patent voor een twee-weg slider
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.