Toestellen
10 februari 2009 - Tom Haagmans

Sony Ericsson C903 aangekondigd

Vandaag kondigde Sony Ericsson middels een persbericht de C903 aan, een nieuw Cyber-shot™ toestel. De telefoon heeft een breed scala aan functies aan boord, maar is vooral gericht op het maken van foto's. Zo beschikt het toestel onder meer over aGPS, waarmee je foto's kunt voorzien van informatie over waar de foto precies genomen is.

Daarnaast is het toestel uitgerust met Face Detection, Smile Shutter™ en BestPic™ dat zelfs de meest onervaren fotograaf kan helpen een goede foto te maken. De foto's hebben een resolutie van 5 megapixels, wat tegenwoordig niet meer echt spectaculair te noemen is. De camera heeft tot 16x digitale zoom aan boord en eerdergenoemde technologieën.

Face Detection herkent automatisch tot drie mensen tegelijk waarna Smile Shutter™ op zoek gaat naar de stralendste glimlach. Met BestPic™ kun je tot 9 foto's vlak na elkaar schieten waarna je de beste er uit kunt kiezen, handig voor bijvoorbeeld actiefoto's. De foto's kun je bekijken op een 2.4" scherm met automatische rotatie of op groot scherm met de TV-Out kabel.

De verdere specificaties van het toestel zijn vrij standaard te noemen. Het geheugen van de telefoon is 105 MB groot, uitbreidbaar met Memory Stick Micro™.

De C903 zal verkrijgbaar zijn in Lacquer Black, Techno White en Glamour Red en komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. Een prijs is nog niet bekend.

Over de auteur: Tom Haagmans