Geruchten
14 november 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson Brittany op komst?

De beruchtste bron van Sony Ericsson 'leaks' heeft er weer eentje opgedoken. Als de geruchten kloppen dan wordt de Brittany (zie afbeeldingen hiernaast en -onder) de opvolger van de W380.

De definitieve naam (of het typenummer) van deze clamshell walkmanphone is nog niet bekend. Qua specs wordt onder andere gesproken over een QVGA display, 3.2 megapixel camera en Walkman Player 3.0.

Opengeklapt zou de Brittany nagenoeg dezelfde vormgeving en indeling hebben als de W980, aldus SEMCBlog, maar het wordt duidelijk een goedkoper toestel. De prijs is nog niet bekend maar als het goed is zullen we de Brittany nog voor de zomer van 2009, in het tweede kwartaal om precies te zijn, in de winkels mogen verwachten.

Het zal wachten zijn op de eerste officiele berichten uit het Sony Ericsson kamp zelf voordat we het zeker weten. Enkele weken geleden meldde dezelfde bron ook al de komst van een andere clamshell Walkmanphone, de Twiggy (opvolger voor de W350), maar dat lijkt, tot nu toe in ieder geval, een loos gerucht te zijn geweest.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.