Geruchten
18 maart 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson break-up gerucht uit Duitsland weer opgelaaid

In de zomer van 2008 riep Howard Stringer in een interview al eens dat de kans bestond dat Sony en Ericsson uit elkaar zouden gaan. Die uitspraken werden binnen enkele dagen door diverse andere Sony Ericsson bobo's rap tegengesproken en ook Stringer nuanceerde zijn woorden enigszins.

Vandaag werd dit gerucht echter opnieuw actueel en de bron komt wederom uit Duitsland. Het blad Manager publiceert in haar nieuwste uitgave, die daar vrijdag 20 maart in de winkels ligt, een uitgebreid artikel waarin men meldt dat Ericsson alsnog uit de joint venture met Sony wil stappen.

Volgens het blad zijn beide partners al een tijdje in geprek over de voorwaarden van de 'scheiding'. Sony wil de aandelen van Ericsson graag overnemen en zelfstandig doorgaan maar daarvoor ontbreekt momenteel het geld.

Dat laatste klinkt mij overigens ietwat onwaarschijnlijk in de oren. Stel dat Sony inderdaad alleen verder zou willen gaan omdat Ericsson er uit stapt, dan heeft de Japanse multimedia gigant daar echt het geld wel voor lijkt mij. Ericsson zal wel te veel vragen gezien de verliezen die de joint-venture de afgelopen zes maanden geleden heeft. Allemaal speculatie natuurlijk en het zal afwachten zijn wat beide kampen er zelf over gaan roepen. Ericsson wilde in ieder geval geen commentaar geven op dergelijke geruchten.

Vrijdag sta ik in ieder geval bij de kiosk hier net over de grens om een exemplaar van Manager Magazin op te pikken om het hele verhaal te lezen en dan kom ik hier zeker nog op terug.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.