Nieuws
12 februari 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson blijft bestaan

De geruchten dat Sony en/of Ericsson zich zouden willen terugtrekken uit de joint venture Sony Ericsson zijn de afgelopen maanden, al dan niet door toedoen van uitspraken van eigen mamagementleden, meerdere malen in het nieuws geweest.

De slechte financiële resultaten in de laatste twee kwartalen en de recente berichten dat Sony geen toestemming aan Sony Ericsson zou hebben gegeven om de merknaam PSP te mogen gebruiken hebben die geruchten wederom aangewakkerd. Onterecht, als we Richard Dorman, marketing manager, van de Zweeds-Japanse fabrikant mogen geleven.

In een interview met TechRadar liet hij stellig weten dat de relatie tussen beide partijen op dit moment sterker is dan ooit en dat geen van beiden van plan zijn de joint venture de rug toe te keren. "De relatie tussen Sony en Ericsson is sterker dan ooit", aldus Dorman.

Hij zette zijn uitspraak kracht bij door de interviewer te herinneren aan het feit dat zowel Sony als Ericsson vlak vóór de samenwerking in 2001 vorm kreeg ook forse verliezen lieten noteren maar dat beide partijen desondanks toch bewezen hebben dat de samenwerking succesvol kon worden.

"We hebben een zwaar jaar achter de rug, maar dat betekent niet dat de samenwerking nu in rook op zal gaan. Wat ons betreft gaan we nog steeds volle kracht vooruit en hebben er ook alle vertrouwen in dat de kracht van de partnership in staat zal zijn het tij te keren".

We zullen zien. Ik kijk in ieder geval uit naar Sony Ericsson's MWC perspresentatie, aanstaande zondag, in Barcelona.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.