Nieuws
20 november 2008 - Ron Smeets

Sony Ericsson beste toestelfabrikant

Wanneer je voor het vijfde opeenvolgende jaar door diverse Europese deskundigen van vakbladen uitgeroepen wordt tot de beste fabrikant van mobiele telefoons dan zou je toch mogen verwachten dat het goed met je business gaat.

Enfin, die eer is Sony Ericsson dus ten deel gevallen maar helaas voor de Zweeds-Japanse fabrikant heeft deze waardering de afgelopen zes maanden even niet tot successen geleid, getuige de cijfers van de laatste twee kwartalen.

Neemt niet weg dat een dergelijke titel natuurlijk wel een hele eer is voor onder andere het design team van Sony Ericsson. Ik heb daar twee maanden geleden tijdens een bezoekje aan het R&D kantoor van Sony Ericsson in Zweden even een kijkje in de keuken mogen nemen en moet toegeven dat daar inderdaad de Zweden en Japanners die daar werken inderdaad een bijzonder creatieve geest hebben ;-)

De telefoons van Sony Ericsson krijgen gemiddeld het beste cijfer van de vijf grootste fabrikanten, namelijk een 7,45. Sony Ericsson scoort niet alleen procentueel beter dan andere fabrikanten, van 2004 tot 2008 heeft het bedrijf ook meer mobieltjes op de markt gebracht die beter zijn dan gemiddeld (het cijfer 7). Maar liefst 56 toestellen uit deze periode scoren een 7 of hoger.

Ook bleek uit het onderzoek, daterend van oktober, dat drie van de vijf beste mobieltjes van Sony Ericsson zijn. De W760i is volgens experts de beste mobiele telefoon. Dit toestel bevat een GPS-systeem en beschikt over een goede muziekspeler en een subliem beeldscherm. Naast de W760i, scoort ook de smartphone G900 erg goed en staat dit toestel op nummer drie in de lijst. Het toestel bevat een 5.0 megapixel camera en beschikt over een uitstekende mp3-speler. De compleetheid van het toestel en de lange gesprekstijd van bijna 12 uur worden tevens zeer gewaardeerd door de deskundigen. De Sony Ericsson W910i is de nummer vijf uit het onderzoek en bevat volgens de experts een goede accu en luidsprekers van voortreffelijke geluidskwaliteit. Daarnaast wordt het  kwalitatief hoogstaande beeldscherm van de W910i genoemd.

Op het moment van versturen van dit bericht staat de Sony Ericsson G502 op nummer één in de lijst van hetbesteproduct.nl en de C905 Cyber-shot op een gedeelde 2e plaats. De G502 is een betaalbare telefoon met HSDPA, waarmee razendsnel over het internet gesurft kan worden. De C905 Cybershot TM is een compact en stijlvol toestel met een 8.1 megapixel camera.  Daarnaast is het toestel voorzien van gezichtsherkenning, Smart Contrast en een Xenon flash, zodat ook bij slecht licht mooie foto’s gemaakt kunnen worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.