Nieuws
24 oktober 2011 - Ron Smeets

Sony Ericsson: Android ICS voor alle '2011' modellen

OK, ik heb dit vlak voor het weekend even gemist maar Sony Ericsson Nederland heeft via Facebook min of meer de belofte gedaan (zie screenshot hieronder) dat alle Android toestellen die de Zweeds-Japanse fabrikant dit jaar op de markt gebracht heeft na Gingerbread (versie 2.3.4) ook voorzien zullen worden van een upgrade naar het 'voigende Android platform'.

Als ze dat waar kunnen maken, dan is dit, zeker voor Sony Ericsson, weer een stap in de goede richting. Ze maken inmiddels weer aardige toestellen, maar over de wachttijd tussen presentatie en winkelrelease van de toestellen en de snelheid (of niet dus) van nieuwe software updates wordt nogal eens geklaagd.

Letwel, er wordt nog geen tijdpad voor de upgrade naar Android ICS gegeven, maar het feit dat Sony Ericsson meteen al laat weten dat de nieuwe Android versie ook voor toestellen als de Xperia Arc, Arc S, Xperia Mini (Pro) en de Xperia Ray beschikbaar gaat komen is, zoals gezegd, al meer dan de fabrikant in het verleden beloofde.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.