Nieuws
30 november 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson Aino toch gewoon te koop in Engeland

Dit weekend meldden diverse Engelse bronnen dat de Carphone Warehouse en Phones4U besloten hadden om na de Satio ook de verkoop van de Sony Ericsson Aino tijdelijk op te schorten. Die beslissing zou te maken hebben gehad met het feit dat er problemen waren met zowel de Bluetooth functie als de werking van de touchscreen bediening.

Vandaag werd echter bekend dat de Aino net als bij ons in Nederland ook in Engeland nog steeds gewoon verkocht wordt.

Een korte check in de webshop van de Carphone Warehouse bevestigt die berichten. De Aino is gewoon op voorraad en te bestellen. In de webshop van Phones4U kon ik hem echter zo gauw niet vinden, maar dat zegt niet zoveel.

De nieuwe informatie van vandaag leidde vervolgens weer tot conclusies op sommige sites dat er helemaal niets mis is met de Aino. Dat laatste is ook niet helemaal waar, zo blijkt ook uit een verklaring van de Zweeds-Japanse fabrikant in Engeland. In die verklaring geeft Sony Ericsson toe dat er inderdaad ook bij de Aino enkele software problemen geconstatteerd zijn en dat men hard werkt aan een oplossing (software update) hiervoor.

Het statement van Sony Ericsson: “Sony Ericsson in the UK confirms that it is aware of a reported software issue regarding the Aino handset and using the touchscreen interface in particular. We are working as quickly as we can to solve it. Aino is still on sale in the UK and this issue affects only a very small number of handsets.”

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.