Nieuws
18 januari 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson: 73mljn verlies in 2008

Het zat er al aan te komen maar nu de jaarcijfers van Sony Ericsson ook officieel bekendgemaakt zijn is duidelijk dat de Zweeds-Japanse toestel fabrikant een bijzonde slecht jaar achter de rug heeft.

Het netto verlies is in het vierde kwartaal opgelopen tot maar liefst 187 mln Euro. Omdat er in het begin van 2008 nog wel winst gemaakt werd bleef het netto verlies over het hele jaar gemeten 'beperkt' tot 73 mljn.

In totaal verkocht Sony Ericsson in 2008 96.6 miljoen toestellen, ruim 6.5% minder dan een jaar geleden.

Voor 2009 voorspelt CEO Dick Komiyama een tumultueus jaar met vooral verder verslechterende verkoopcijfers, vooral in de eerste zes maanden, en verregaande bezuinigingen die zo'n 300 miljoen aan kostenbesparingen moeten opleveren.

Het goede nieuws is dat in het persbericht nogmaals bevestigd wordt dat Sony Ericsson momenteel een Android toestel aan het ontwikkelen is. Hopelijk horen we daar in Barcelona over enkele weken meer over.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.