Nieuws
11 oktober 2007 - Ron Smeets

Sony Ericsson: 31% meer toestellen, 10% minder winst

De toestelverkopen bij Sony Ericsson zitten al geruime tijd aardig in de lift maar de netto winstmarge daalt doordat er meer low- en mid-range modellen verkocht worden.

De Zweeds-Japanse toestelfabrikant heeft vandaag de meest recente kwartaalcijfers bekendgemaakt. Vergeleken met een jaar geleden werden er in het afgelopen kwartaal (Q3) maar liefst bijna 31% meer toestellen verkocht, 25.9 miljoen nu t.o.v. 19.8 miljoen in 2006.

Wat echter opvallender is, is dat die stijging niet terug te zien is in de omzet en netto winst. De omzet steeg met 'slechts' 6.5% van 2.9 naar 3.1 miljard Euro terwijl de netto winst met 10% daalde van 298 naar 267 miljoen Euro.

De verklaring hiervoor ligt in het feit dat er steeds meer low- en mid-range toestellen verkocht worden, vooral natuurlijk in de zogenaamde ontwikkelende markten als China en India. De gemiddelde prijs van een Sony Ericsson toestel ligt momenteel op 120 Euro, een jaar geleden was dat nog 147 Euro.

Wellicht dat de gemiddelde toestelprijs dit kwartaal weer een beetje zal stijgen met de komst van de K850i en de W960i.Gerelateerde links:
Forse stijging omzet en toestelverkoop Sony Ericsson
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Nieuwe instapmodellen van Sony Ericsson
Sony Ericsson GSM's volgend jaar ook in Korea te koop
Goedkopere toestellen van Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.