Nieuws
20 maart 2009 - Ron Smeets

Sony Ericsson: 30% minder toestellen, €390mljn verlies in Q1

Het eind van de tunnel lijkt nog niet in zicht voor Sony Ericsson. Vandaag heeft de Zweeds-Japanse toestel fabrikant de verwachte resultaten voor Q1 bekendgemaakt.

Daarin staat dat er ca. 14 miljoen toestellenverkocht zullen worden. Vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden (22.3 miljoen) een terugval van zo'n 35%. Het netto verlies voor Q1 zal vermoedelijk ergens tussen de 340 en 390 miljoen Euro uitkomen, bovenop de kosten voor de huidige reorganisatie die ook nog eens 10 a 20 miljoen Euro bedragen.

Zoals gezegd zijn dit nog verwachte verkoop- en omzetcijfers. De definitieve kwartaalcijfers zullen medio April gepresenteerd worden.

Tja, CEO Dick Komiyama voorspelde in Oktober van 2008, toen de wereld nog aan het begin van de huidige financiele en economische crisis stond, dat Sony Ericsson pas weer in de tweede helft van dit jaar winst zou gaan maken. De vraag is nu of hij ook rekening gehouden heeft met verliezen en dalende toestelverkopen in deze orde van grootte. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.