Nieuws
03 november 2015 - Ron Smeets

Sony en Samsung smartphones niet goed genoeg voor 007 Fabrikanten boden vele miljoenen maar toch belandden de Android phones niet Bond's handen

Een tijdje geleden doken uit de hack bij Sony Pictures al een paar emails op over de procuct placement van Sony smartphones in Bond films. Toen bleek dat de Japanse fabrikant zo'n 5 miljoen dollar aan Daniel Craig betaalde voor het gebruik van de Xperia T in de vorige film, Skyfall. Dit jaar zou de, toen nog, Xperia Z4 aan de beurt zijn. Inmiddels weten we dat dat model alleen in Japan op de markt gekomen is en in de rest van de wereld als Xperia Z3+ bekend staat.

Nu blijkt echter dat zowel de regisseur, Sam Mendes, als Bond zelf (Daniel Craig) het dit keer niet zagen zitten om, ondanks het geld dat geboden werd, weer een Sony smartphone in de film te gebruiken. Niet omdat ze vonden dat ze te weinig geld geboden kregen, maar simpelweg omdat Bond alleen de beste producten gebruikt en Sony die niet heeft. Auw!

BEYOND the $$ factor, there is, as you may know, a CREATIVE factor whereby Sam and Daniel don’t like the Sony phone [the Sony Xperia Z4] for the film (the thinking, subjectively/objectively is that James Bond only uses the ‘best,’ and in their minds, the Sony phone is not the ‘best’)

Voor de duidelijkheid; Columbia Pictures, de productiemaatschappij van Spectre, is eigendom van Sony Pictures. Dat maakt de genoemde reden en afwijzing extra pijnlijk voor het Japanse merk. Het feit dat Miss Moneypenny wel met een Sony smartphone gezien wordt (foto hieronder), is niet meer dan een kleine pleister op de wond.

Het andere goede nieuws voor Sony is dat Bond schijnbaar ook een aanbod van Samsung, om de Galaxy S6 te gebruiken, afsloeg. Schijnbaar was dat toestel ook niet goed genoeg.

Overigens deed enkele maanden geleden ook het verhaal de ronde dat Barbara Broccoli een deel van de product placement fee wilde opstrijken en dat Sony daarom op zoek was naar andere vormen van product placement. Bijvoorbeeld door het 'inhuren' van minder prominente acteurs en actrices zoals Q of, zoals nu ook te zien is, Miss Moneypenny. Het is dus nog maar de vraag in hoeverre deze berichten allemaal kloppen. Feit is wel dat de Sony smartphones in de nieuwe Bond film minder prominent aanwezig zijn dan in het verleden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.