Toestellen
03 oktober 2006 - Ron Smeets

Sony clamshell GSM met handschrift herkenning

Tot nu toe waren de PDA achtige GSM's van Sony Ericsson de enigen die standaard werden geleverd met een touchscreen display, slylus pen en handschrift herkenning.

Met de komst van de Z558i, een verbeterde Z550, heeft de Japans-Zweedse toestelmaker nu ook een clamshell GSM met diezelfde features aangekondigd. Het toestel is verder een Tri-band GSM met 1.3MP camera, Memory Stick Micro geheugenkaart, Bluetooth en een speakerphone functie.

De kans is overigens klein dat wij de Z558i hier in de winkels zullen gaan tegenkomen. Vooralsnog is het toestel bedoeld voor de Chinese markt. Daar hebben ze natuurlijk ook echt iets aan handschriftherkenning met de 3000 tekens die de Chinese taal rijk is. Handig voor de lokale SMSers dus.

De belangrijkste specs van de Z558i op een rij:

- Tri-band 900/1800/1900

- Handwriting Recognition

- 262k colour TFT touch-screen 220 x 176 pixels

- 128 x 36 pixel STN sub display

- 1.3 mega pixel camera

- 18 MB user memory

- Email (POP3/IMAP4)

- Push e-mail

- MP3/AAC Support

- FM Radio

- Java MIDP 2.0

- OMA DRM phase 1

- GPRS class 10

- Memory Stick Micro - (M2) slot (support up to 1 GB)

- USB 2.0 support

- Bluetooth™

- SpeakerphoneGerelateerde links:
Design UMTS clamshell van Sony Ericsson
Bijzonder flip-phone patent van Sony Ericsson
Foto's nieuwe Sony Ericsson op Chinese site
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.