Accessoires
03 april 2008 - The Gadgetman

Sony claimt titel "kleinste Full HD Camcorder"

High Definition camcorders binnenkort onzichtbaar?

Eind 2007 had Panasonic nog met de HDC-SD5 de kleinste Full HD camcorder. Op de CES januari 2008 leek Sanyo met de VPC-HD1000 winnaar als het om de kleinste HD camcorder gaat. Sinds vandaag (3 april 2008) is Sony trots om de kleinste en lichtste camcorder ter wereld te hebben.

De compacte Sony Handycam HDR-TG3E is net iets groter dan een gemiddelde mobiele telefoon en daarom overal gemakkelijk mee naar toe te nemen. Het is de kleinste en lichtste Full HD camcorder ter wereld met een opnameresolutie van 1920x1080i. Dankzij het 5.1kanaals surround-geluid legt de videocamera alles vast in het beste beeld en geluid.

Naast zijn compacte afmetingen is het ook de eerste camcorder met een krasbestendige titanium behuizing. Dit materiaal is 40 procent lichter dan metaal en twee keer sterker dan aluminium.

Zonder twijfel wordt kwaliteit betaalbaar. De TG3 heeft een CMOS sensor die uit de professionele cams komt. Het kleintje kost slechts 899 Euro. Tijdelijk krijgt de koper er nog een DVD brander bij.

Wie heeft nu echt de kleinste? Is klein wel fijn? The Gadgetman zal binnenkort de 3 cams naast elkaar leggen.
De Gadgetman site meer info over de TG3E

Over de auteur: The Gadgetman