Accessoires
26 maart 2014 - Ron Smeets

Sony blijft eigen SmartWatch platform voorlopig nog trouw

In de tijd dat de Smartwatch nog Bluetooth horloge genoemd werd bracht, toen nog, Sony Ericsson al diverse modellen op de markt. En ook met de nieuwe trend heeft Sony al twee generaties Smartwatch de revue laten passeren voordat de meeste concurrenten met hun eerste slimme horloge op de proppen kwamen.

De afgelopen weken wordt veel gesproken over Android Wear, de speciale Android versie voor draagbare (aan de pols of arm) gadgets die als verlengstuk van smartphone en/of tablet dienst doen. Sony heeft al geruime tijd haar eigen SmartWatch software en laat middels een tweet (zie hieronder) weten dat platform voorlopig trouw te blijven.

In de tweet wordt overigens ook duidelijk gemeld dat dit niet betekent dat Sony nooit een Android Wear gadget zal gaan maken. Die deur blijft open staan. Maar, jammer of niet, uiteindelijk zal Sony waarschijnlijk toch ook wel overstappen naar Android Wear. 

Via: Twitter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.