Geruchten
22 november 2007 - Ron Smeets

Sony blaast gerucht PSP Phone nieuw leven in

Het gerucht over een mogelijke versie van de PSP waarmee je ook mobiel zou kunnen bellen heeft al eens vaker de ronde gedaan.

Hoewel het tot nu toe nooit meer dan een, relatief onwaarschijnlijk, gerucht was is het nu door een van de topmannen van Sony Computer Entertainment toch ineens een stuk waarschijnlijker geworden.

Jim Ryan, mede COO van Sony, heeft namelijk tegenover de Indian Times verklaard dat een toekomstige samenwerking tussen Sony Computer Entertainment (die van onder andere de PSP) en Sony Ericsson (die van de (Smart)phones) niet ondenkbaar is.

In zijn eigen woorden: "PlayStation is a proven success and so is Sony Ericsson, and convergence with the two arms working together is definitely plausible."

Hij zij er wel meteen bij dat het nog wel even kon duren voordat een dergelijke samenwerking daadwerkelijk aan de orde zal zijn.

Overigens heeft het toestel dat hierboven afgebeeld staat niets te maken met de uitspraken van Jim Ryan, maar dit is een van de concept PSP phones die ooit opgedoken zijn.Gerelateerde links:
Een portable PS3 met belfunctie
Sony komt met een vernieuwde PSP
PSP concept Phone
Bellen en SMS'en met je PSP!
PSP Phone van Sony Ericsson op komst?
Maak van je GSM een 'PSP'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.