Nieuws
20 oktober 2006 - Ron Smeets

Sony accu debacle nadert de 10 miljoen

Vorige week stond de teller van het aantal teruggeroepen laptop accus nog op 7 miljoen en waren er nog geen laptops van Sony zelf die in aanmerking kwamen voor een nieuw, brand- en explosie vrij exemplaar.

Inmiddels is dat aantal opgelopen naar 9.6 miljoen en er zijn ook 90.000 Vaio's 'gevonden' met hetzelfde accu probleem. De kosten van de terugroepaktie lagen voor de periode van Juli tot en met September al op 429 muljoen dollar. Toen stond de teller nog rond de 7 miljoen accus dus inmiddels zal de financiele strop voor Sony al ver boven de 500 miljoen dollar gegroeid zijn. En dan heeft men nog geen rekening gehouden met eventuele rechtzaken die sommige laptop leveranciers willen gaan aanspannen.

Inmiddels heeft Sony de winstverwachting voor dit jaar al drastisch naar beneden bijgesteld. Verwachtte men in Juli nog een winst van ca. 1.1miljard dollar over het lopende jaar, nu is daar nog maar 670 miljoen van over.Gerelateerde links:
Al meer dan 7 miljoen Sony accus teruggeroepen
Kantoor Yahoo! geevacueerd na exploderende Dell
Accustrop dreigt voor Sony
Dell wellicht niet de enige met accuproblemen
Sony Ericsson heeft de beste GSM accus
Exploderende Dell laptop in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.