Nieuws
29 oktober 2006 - Ron Smeets

Sony accu debacle kost meer dan PS3 vertragingen

Of ze hier bij Sony zelf zo blij mee zullen zijn is nog maar de vraag, maar de vertragingen van de PS3 zijn niet meer de grootste verliespost van de afgelopen periode.

Zoals gezegd, echt blij hoeven ze niet te worden daar bij Sony, want dit betekent gewoon dat er een andere flop uiteindelijk meer gekost heeft dan het project om de Playstation 3 op de markt te zetten.

We hebben het dan dus over het accu debacle. Sony heeft in haar forecast voor dit jaar een kostenpost van 429 miljoen dollar opgenomen om de accuproblemen op te lossen. Ter vergelijk, de kostenpost voor de Playstation 3 wordt nu begroot op 366 miljoen. Ondanks dit alles hoopt Sony voor dit jaar toch nog een winst van 14 miljoen dollar te kunnen boeken.

Eigenlijk is dit natuurlijk appels met peren vergelijken want de PS3 gaat, hopelijk, vanaf 17 november (maart 2007 hier in Europa) ook weer een zak duiten in Sony's schatkist opleveren.Gerelateerde links:
Sony accu debacle nadert de 10 miljoen
Al meer dan 7 miljoen Sony accus teruggeroepen
Kantoor Yahoo! geevacueerd na exploderende Dell
Dell wellicht niet de enige met accuproblemen
Exploderende Dell laptop in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.