Toestellen
06 september 2011 - Ron Smeets

Sonim XP5300 Force 3G gepresenteerd

Gisteren dook al een specsheet en afbeelding op van de Sonim XP5300 Force 3G en vandaag, een beetje sneller dan verwacht werd de nieuwste, schier onverwoestbare, telefoon van de Amerikaanse fabrikant ook officieel gepresenteerd.

De Sonim XP5300 Force 3G is, zoals de naam inderdaad al doet vermoeden, de 3G variant van de XP3300 Force, het toestel dat vorige week het Guinness Wereldrecord voor meest robuuste telefoon veroverde door een val vcan 25 meter hoogte, zonder schade, te overleven.

Behalve de toevoeging van 3G (UMTS) support heeft Sonim ook een sterkere accu in het toestel geplaatst (1950 mAh in plaats van 1500 mAh). Daardoor heeft de XP5300 Force 3G dezelfde lange stand-by en beltijd als zijn  non-3G broertje. Hij is per direct beschikbaar, ook in Nederland, en kost los €419 (adviesprijs).

Hoewel deze toestellen dus (met gemak) een val van 25 meter hoogte kunnen overleven, spreken de officiële specs (die voldoen aan de IP68 standaard) van een gegarandeerde valhoogte van 2 meter ;-) Verder kan deze Sonim ook tegen andere ontbereingen als extreme kou, warmte, schokken, stof en water, zoals ook uit de specs blijkt:
- Aantoonbare robuustheid¾ MIL-810G gecertificeerd - beschermd tegen regen, mist en zoute lucht
- IP-68 gecertificeerd -- onderdompelbaar tot 2 meter gedurende 1 uur en bestand tegen mist en microdelen
- Valbestendig weerstaat vallen tot 2 meter hoogte op beton
- Robuust display Gorilla Glass® display voor extreme schokken en krasbestendigheid
- Extreme temperaturen¾ werkzaam in omgevingen variërend van -20°C tot +55°C
- Solide materialen Dual injected behuizing (gehard rubber, glasvezel mix)
- Toegankelijk toetsenbord ruim geplaatste toetsen die gemakkelijk te gebruiken zijn met handschoenen
- Multimedia speler¾ Video opnamen en video en muziek afspelen, micro SD kaarthouder en FM Radio

Verder heeft de Sonim XP5300 Force 3G ook een 2 megapixel camera met LED flitser (die ook dienst doet als zaklamp) en GPS aan boord.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.