Toestellen
14 februari 2011 - Ron Smeets

Sonim XP3300: 'May the Force be with the blue collar worker'

Sonim maakt al enkele jaren schier onverwoestbare toestellen. Wij hebben er daar van al diversen getest, en gesloopt ;-))

Ook dit jaar onthuld de Amerikaanse fabrikant in Barcelona weer een nieuwe model, of beter gezegd een variant op het bekende thema. Ik heb het over de Sonim XP3300 Force (rechts op de foto). Uiterlijk is deze Sonim niet echt spectaculair anders ten opzichte van zijn voorgangers (met uitzondering van de XP Spirit), maar daar is het Sonim ook niet om te doen.

Natuurlijk moest ik bij het horen van de naam van deze nieuwe Sonim ook direct denken aan 'The Force', getuige ook de titel van dit artikel ;-) Nee, de Sonim XP3300 Force is niet specifiek bedoeld om ontberingen in de ruimte te weerstaan, maar hij is wel weer schier onverwoestbaar. Toch is dat dus niet (meer) het grootste speerpunt van Sonim. Inmiddels zijn er voldoende goedkopere toestellen op de markt die ook waterdicht, stofvrij en shock proof zijn en dus zal Sonim zich op een andere manier moeten onderscheiden.

Sonim gaat dat doen door zich met de XP3300 Force, navolging van de XP1330 Core, nog meer te richten op ondernemingen en organisaties waarvan werknemers in bijzondere (extreme) of risicovolle werkomgevingen vertoeven. Ofwel, de zogemaande 'blue collar workers'. Functies als man-down, een automatische alarmering van hulpdiensten in het geval dat een werknemer valt en niet meer op kan staan doordat hij of zij gewond geraakt moeten de robuuste Sonim XP3300 nog interessanter maken voor de beoogde doelgroep.

Afgelopen weer, vlak voor het vertrek naar Barcelona, kon ik de Sonim XP3300 al even testen. Hieronder kun je daarvan het resultaat zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.