Toestellen
17 juni 2010 - Ron Smeets

Sonim XP3 Sentinel kan levens redden

De mobieltjes van Sonim staan bekend als oersterk. Niet onverwoestbaar, maar ze zijn erg robuust en kunnen heel wat ontberingen doorstaan. Met de introductie van de Sonim XP3 Sentinel komt daar nog een extra functie bij: levensredder. Dat klinkt erg overdreven maar voor iedereen die alleen in gevaarlijke omgevingen werkt (of er vrijwillig vertoeft) kan het toestel in geval van een ongeluk wel degelijk het verschil maken tussen leven en dood.

De Sonim XP3 Sentinel is namelijk uitgerust met zogenaamde 'man down' bewegingssensor die kan herkennen als de eigenaar van het toestel, mits je hem bij je draagt natuurlijk, voor langere tijd niet meer beweegt. Denk aan werkers die ver van de bewoonde wereld aan de slag zijn of bergbeklimmers of avonturiers die een grotere kans hebben op ongelukken.

Op het moment dat de 'man-down' functie geactieveerd wordt, de tijd die daarvoor in acht genomen moet worden kan ingesteld worden op het toestel, neemt de Sonim XP3 Sentinel autnmatisch contact op met de hulpdiensten en wordt de locatie (GPS) van de 'man down' doorgegeven. Sonim werkt hiervoor samen met Version: SafelinQ (internationaal), Peoplesafe (UK), Trackaphone (UK), Presentec (Duitsland) en GEOS Alliance (USA/Canada).

In de woorden van de fabrikant: “De Sonim XP3 Sentinel is de ultieme telefoon voor veiligheid van Lone Workers in extreme omstandigheden, hoe zwaar de situatie ook is”  aldus Bob Plaschke, CEO van Sonim Technologies. Met uitgebreide GPS,  speciale noodalarm toetsen en een “man-down” bewegingssensor die schokken, vallen, kantelingen en “geen beweging” detecteert,  is de Sonim XP3 Sentinel uitgerust om hand-in-hand te werken met een geavanceerde 24x7 alarmcentrale van onze partners”. “Wij hebben nauw met Sonim samengewerkt om zeker te stellen dat de mobiele telefoon tegemoet komt aan alle vereisten gesteld door helm dragende Lone Workers bij nutsbedrijven in water, electriciteit en gas, de bouwsector, landbouw, industrie en logistieke sectoren, om een aantal segmenten te noemen” zegt Ian Johannessen, Managing Director van Peoplesafe.“De XP3 Sentinel mobiele telefoon in combinatie met de Safety Solutions van SafelinQ biedt werkgevers de mogelijkheid hun zorgtaak te vervullen, door een reddingsmiddel te bieden aan haar medewerkers, zelfs in de meest extreme omstandigheden”,  aldus Martijn van Bree, ceo SafelinQ International.  “De basis voor deze partnership is het doel te excelleren in het waarborgen van van een end-to-end oplossing die net zo robuust is als de Sonim telefoon”.

Hoe goed die nieuwe levensreddende functie van de Sonim XP3 Sentinel werkt kan ik helaas nog niet uit ervaring zeggen ;-) Het is ook niet iets dat je zomaar even voor de fun gaat uitproberen natuurlijk. Meer informatie kun je hier vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.