Toestellen
18 november 2008 - Ron Smeets

Sonim XP3 in de winkels, wij gaan hem grondig testen!

Ruim een maand geleden kondigde Sonim al aan dat de opvolger van de niet zo sterke XP1 ook naar Nederland zou komen. Welnu, uit welingelichte bron heb ik vernomen dat het toestel vanaf deze week in de winkels zal liggen. Het prijskaartje is niet mis: €399 Euro.

Als we de specs mogen geloven zou de Sonim XP3 wel de robuuste onverwoestbare mobiele telefoon moeten zijn die zijn voorganger, zoals blijkt uit deze video, overduidelijk niet was.

Inmiddels is er al een exemplaar naar ons onderweg en wij zullen de XP3 de komende dagen het water, stof, zand, zout en vuur letterlijk dicht aan de schenen gaan leggen. Natuurlijk worden alle bevindingen op video vastgelegd.

Over de specs van het toestel schrijft Sonim het volgende: De XP3 van Sonim is de enige schok- en valbestendige, waterproof mobiele telefoon ter wereld. De telefoon functioneert zelfs nog als het 30 minuten, tot op een diepte van 1 meter, onder water is geweest. De XP3 draagt daarnaast verschillende keurmerken (IP-57 en Mil-Spec 810F) die aantonen dat het toestel niet alleen bestand is tegen water maar ook tegen zout, mist, vochtigheid, transport, thermische schokken en vuil.

De XP3 wordt geleverd met een 1180 mAh batterij die 5.5 uur spreektijd en meer dan 9 dagen standby-tijd garandeert. De tri-band XP3 werkt met behulp van het GSM- en GPRS-netwerk. Bovendien komt de XP3 met een drie jaar durende garantie.

Bob Plaschke, CEO van Sonim Technologies: “We ontwikkelen telefoons die geen modeaccessoires zijn, maar hulpmiddelen die onder alle omstandigheden moeten werken. Daarmee richten we ons op de consument die onder extreme omstandigheden werkt. De Sonim XP3 werkt bij temperaturen van -20C tot +60C, zonder dat hij kapot gaat.”

We zullen zien. Stay Tuned!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.