Toestellen
19 juni 2009 - Ron Smeets

Sonim XP3.20 Quest gepresenteerd

De Sonim XP3 hebben wij enkele maanden geleden aan een bijzondere test ontworpen en toen bleek al dat dat toestel heel wat kon verdragen maar een 'Super-model' was toch net effe wat teveel van het goede ;-)

Vandaag presenteert Sonim een upgrade van die oersterke en waterdichte telefoon, de Sonim XP3.20 Quest. Grootste verschillen? GPS, een 2 megapixel camera en een accu die 1500 uur standby- of meer dan 18 uur spreektijd kan leveren.

Het spreekt voor zich dat ik ook dit model weer grondig ga uitproberen. Hij ligt al op tafel. . . oeps, op de grond bedoel ik ;-)

Volgens de fabrikant kan ook dit toestel zonder problemen tegen extreme kou (-20) of hitte (+55), water (maximaal 1 meter diep, een half uur lang) en vallen (van 2 meter hoogte, op beton). In tegenstelling tot de XP3 heeft de XP3.20 de IP67 certificering. Dit betekent dat het toestel compleet stofdicht moet zijn. Bij het vorige model kon de stof nog wel binnendringen maar geen kwaad doen.

Mmmh, ik kan niet wachten om bovenstaande fabrieks opgaves van het toestel eens flink te gaan oprekken ;-))) Stay tuned!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.