Nieuws
17 februari 2010 - Ron Smeets

Sonim XP2 Spirit als hamer gebruikt

Enkele weken geleden verscheen een video online waarin een BBC verslaggever een Sonim toestel met drie ferme klappen op de metalen hoek van een aquarium aan diggelen slaat.

Dat was natuurlijk geen beste beurt voor Sonim maar zoals nu blijkt is dat filmpje in scene gezet. In werkelijkheid heeft de goede man ruim drie kwartier zijn handen beurs geslagen voordat het display van de Sonim het begaf. Kortom, een staaltje videoeditting om het verhaal wat sappiger te maken. Hier in Barcelona had Sonim de media uitgenodigd om het ook eens te proberen en te bewijzen dat hun toestellen echt onbreekbaar zijn.

Namens Mobile Cowboys mocht Cowboy Carl een poging wagen. De fabrikant had overigens wel hun nieuwste toestel meegenomen voor de test. De Sonim XP2 Spirit is namelijk voorzien van een oersterk, krasvrij, Gorilla Glass display. Het toestel mocht gebruikt worden als hamer om een dikke spijker in een blok hout mee te slaan. Bovendien mocht iedereen ook een poging wagen een spijker in het display te rammen. Het geheel werd door de fabrikant zelf gefilmd en de video's komen op de site van Sonim te staan. Om te bewijzen dat de fabrikant niet ook een knap staaltje videoeditting, in hun eigen voordeel dit keer, zou toepassen filmden wij het hele tafereel ook met onze eigen camera. Het resultaat kun je in onderstaande video bekijken.

Sonim XP2 Spirit from Mobile Cowboys on Vimeo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.