Toestellen
20 november 2009 - Ron Smeets

Sonim S1 Land Rover in Nederland

Hij was er al een tijdje, maar nog niet in Nederland, de Sonim S1 Land Rover. Regelmatige lezers zullen Sonim wel kennen. Dat is die fabrikant van onverwoestbare mobieltjes ;-) Nou ja, helemaal onverwoestbaar zijn ze niet, maar dat hebben wij onder andere ook al aangetoond. En ja, de Land Rover versie is ook al aan bod gekomen

Maar even zonder gekheid. Kapot krijg je natuurlijk alles, als je dat echt wilt. de oersterke mobieltjes van Sonim zijn echter wel tegen veel meer bestand dan de gemiddelde mobiele telefoon. Je kunt ze onder water dumpen, in het zand gooien, bewaren in de dievriezer of de oven (maximaal tot -30 en +70 graden), er mee gooien en smijten etc. Kortom, ideale mobieltjes voor aventuriers, bouwvakkers en andere mobiele bellers die zich soms, of vaker, in extreme omstandigheden bevinden.

Nu is er dus ook een Sonim voor Land Rover fans. De specs zijn nagenoeg gelijk aan die van het vorige model, de Sonim XP3.20. Speciaal voor de samenwerking met Land Rover heeft Sonim het toestel voorzien van het logo van de autofabrikant, speciale ringtones en wallpapers.

Het moge duidelijk zijn dat een nagenoeg onverwoestbaar toestel met het Land Rover logo erop een ietwat aangepast prijskaartje heeft. De Sonim S1 Land Rover kost, zonder abonnement, €459 Euro (incl. BTW). Da's best prijzig, maar dan krijg je wel een toestel waarmee je letterlijk bijna alles kunt doen. Ow, en als hij toch kapot mocht gaan, ongeacht de wanier waarop of door wiens schuld, dan krijg je de eerste drie jaar onvoorwaardelijk een nieuwe, zonder extra kosten. Kijk, dat is natuurlijk ook wat waard.

De volledige specs:
- Volledig onderdompelbaar tot een diepte van één meter (tot 30 minuten)
- Valbestendig tot twee meter hoogte op een harde oppervlakte
- Extra luide speakers (tot 110 db) voor gebruik in extreem luidruchtige omgevingen
- Extra lange batterij levensduur met meer dan 1500 uur standby-tijd en 18 uur gesprekstijd
- Stevig toetsenbord en extra grote toetsen, die gemakkelijk te gebruiken zijn
- Toetsen die zijn getest op 50.000 keer indrukken
- Volledig bestand tegen stof, vloeistoffen en chemicaliën – IP-67 en Mil-Spec 810F certificering
- Bestendig tegen schokken op de weg en trillingen tot meer dan 2000 willekeurige trillingen in de 500Hz band
- Operationeel bij temperaturen van -30° C tot 70° C
- Bestendig tegen extreme druk tot 400 kg
- Nagenoeg ondoordringbaar tot 75kg/cm2.
- Drie jaar onvoorwaardelijke garantie

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.