Entertainment
30 augustus 2016 - Ron Smeets

Sommige verbannen Pokémon GO spelers weer welkom Omdat de populariteit afneemt? Of omdat, zoals Niantic zegt, ze zich van geen kwaad bewust waren?

De afgelopen weken waren de maatregelen die Niantic nam tegen Pokémon GO 'valsspelers' en om de game iets moeilijker, en naar eigen zeggen dus leuker te maken, groot nieuws. Het blokkeren van hulp-apps (of cheats) en het verbannen van notoire cheaters, al dan niet terecht. Kort daarna verschenen ook de eerste berichten dat de Pokémon GO hype af begint te nemen en dat het aantal dagelijkse spelers in enkele weken tijd met bijna 30% gedaald was.

Vandaag maakt Niantic, bij monde van CEO John Hanke, bekend dat bepaalde verbannen spelers weer tot de game toegelaten worden. Mmmh, een handreiking naar zogenaamde valsspelers die zicht eigenlijk van geen kwaad bewust waren? Of een poging om de daling van het aantal spelers om te keren door het gebruik van sommige hulpmiddelen weer toe te staan.

Volgens Niantic heeft het met dat laatste uiteraard niets te maken. Valsspelers blijven het risico lopen om (permanent) uit de game verbannen te worden. Maar ja, ze kunnen de strenge maatregelen van de afgelopen weken natuurlijk ook weer niet in één klap ongedaan maken. Dat zou misschien een beetje te wanhopig klinken.

Nee, volgens Niantic heeft het opheffen van sommige straffen te maken met het feit dat spelers die gebruik maakten van extra kaarten dat niet altijd, of bewust, deden om vals te spelen. Klinkt ook plausibel natuurlijk.

Hoe dan ook zal het mij benieuwen, en dat heb ik al eerder geschreven, hoe lang de Pokémon GO hype nog duurt en of die bestand is tegen het invallen van de herfst en winter op het Noordelijk Halfrond, hopelijk pas over een maand of drie.

Bron: Blogpost Pokémon GO

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.