Entertainment
03 oktober 2007 - Ron Smeets

Sommige Koreanen hebben meer dan 14 mobieltjes

Kijk, dat verklaart ook voor een deel waarom toestelmakers in Korea vrijwel ieder kwartaal een nieuwe versie van een toestel op de markt zetten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 0.1% van alle Koreanen, ongeveer 47.000 personen, gezamenlijk 647.000 GSM’s bezitten. Een gemiddelde van 14 toestellen per persoon.

Dat is een bijna ongeloofwaardig aantal en voor een deel kunnen deze cijfers ook worden toegeschreven aan fraudeurs die toestellen ‘kopen’ in combinatie met een contract en daarbij een valse identiteit opgeven. Volgens jusitie staan er momenteel ruim 60.000 fraudeurs geregistreerd.

Neemt niet weg dat er dus toch een fors aantal Koreanen rondloopt met meer dan 1 of 2 toestellen en die hebben over het algemeen de abonnementen daarbij ook nog eens over de verschillende providers verdeeld.

SK Telecom, een van de grootste lokale Telco’s, zegt dat men momenteel zo’n 29.000 ‘legale’ klanten geeft die meer dan 4 GSM’s (en abonnementen) bezitten. Om fraude tegen te gaan vraagt men vanaf het 11e toestel / abonnement een borgsom van ca. 150 Euro.Gerelateerde links:
Meer dan 10% Koreanen heeft GSM 'ziekte'
Ruim 3mljn mobiele wanbetalers in Zuid Korea
5 en 7MP camphones laten Koreanen koud
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.