Nieuws
21 december 2012 - Ron Smeets

Sommige Galaxy S III's sterven na 150 tot 200 dagen

De wereld is (nog) niet vergaan vandaag (21-12-2012). Dat is goed nieuws. Iets minder goed nieuws is het feit dat op het forum van XDA de afgelopen weken enkele tientallen pagina's volgeschreven zijn door Galaxy S III eigenaren wiens toestel zomaar ineens ophield te functioneren.

Gemiddeld lijkt dit zo'n 150 tot 200 dagen na de eerste ingebruikname te gebeuren. Samsung heeft het probleem al erkend en vervangt alle toestellen onder garantie, zonder verdere voorwaarden. Niet in paniek raken dus ;-))

Het zou gaan om een probleem met het moederbord dat 'sterft'. De oorzaak zou kunnen liggen, zo word gespeculeerd, in het NAND geheugen dat corrupt raakt en uiteindelijk er mee op houdt.

Zoals gezegd is dit voor Samsung een garantiekwestie en daarbij wordt ook niet gekeken of het defecte toestel ge-root is. Ook die worden gewoon onder garantie vervangen. De reden dat ik dit dan ook publiceer heeft puur te maken met het feit dat iedere Galaxyt S III eigenaar wiens toestel ook zomaar ineens ophoudt te functioneren er naar kan verwijzen wanneer ze teruggaan naar de winkel om hem ter reparatie aan te bieden. Zijn er al lezers met een Galaxy S III die dit herkennen?

Bron: XDA ForumVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.