Nieuws
07 oktober 2011 - Ron Smeets

Something Big van Samsung en Google komt NIET op 11 oktober

Google en Samsung hebben zojuist een verklaring uitgegeven waarin staat dat het geplande 'Something BIG is coming' UnPacked event op 11 oktober, waar de Nexus Prime en Android Ice Cream Sandwich onthuld zouden gaan worden, voorlopig gecancelled is.

Volgens Samsung en Google is dit (11 oktober dus) niet het juiste moment voor lancering van 'het nieuwe product'.

De, korte, verklaring:
“Samsung and Google decide to postpone the new product announcement at CTIA Fall. We agree that it is just not the right time to announce a new product. New date and venue will be shortly announced.”

Hoewel de verklaring niets meldt over de Nexus Prime en/of Ice Cream Sandwich is de kans natuurlijk wel groot dat het daar over gaat. Samsung Nederland wist zelf overigens ook nog van niets toen Cowboy Marc deze verklaring zojuist even aan hen voorlegde. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

UPDATE (14u35): Iets dat mij ook al direct door het hoofd schoot, en waarover online nu ook gespeculeerd wordt, is de mogelijkheid dat de aankondiging van Google en Samsung op 11 oktober gelijktijdig (of kort voor danwel na) de begrafenis van Steve Jobs gepland stond. Volgens mij is de datum van Jobs' begrafenis nog niet bekend gemaakt, maar die zou natuurlijk, met zijn overlijden op 5 oktober, best wel eens op 11 oktober kunnen plaatsvinden. Enfin, we zullen het nog wel horen.

UPDATE (08-10, 10u15): De afgelopen uren leek het erop dat Samsung een nieuwe datum gepland had voor het uitgestelde 'Something Big is Coming' UnPacked event. De nieuwe datum die genoemd werd is 27 oktober, in Londen. Echter, dat evenement in Londen lijkt, volgens Pocket-Lint, een lokale aankondiging te betreffen is dus niet de nieuwe datum voor de presentatie die samen met Google op 11 oktober gepland stond. Samsung zelf geeft geen reactie op zowel de agenda in Londen als de eventuele nieuwe datum voor het 'Something Big is Coming' event. Wordt vervolgd dus.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.