Nieuws
18 november 2005 - Ron Smeets

Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht

BlackBerry gebruikers in de VS hoeven niet meer bang te zijn dat hun toestellen waardeloos worden mocht de rechter in het dispuut tussen RIM en NTP in het voordeel van de laatste beslissen.

In dat geval zal RIM direct een software-upgrade doorvoeren die ervoor zal zorgen dat de BlackBerry service kan blijven functioneren zonder 'gebruik' te maken van de patent-schendende technologie van NTP.

Mede CEO Jim Balsillie heeft dit donderdag bekend gemaakt aan de pers tijdens de UBS lobal Communications Conference in New York.

Vooralsnog heeft de rechter nog geen uitspraak gedaan, maar RIM heeft, vooruitlopend daarop, inmiddels maatregelen genomen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.