Nieuws
27 april 2009 - Ron Smeets

Software update G1 ook voor Nederland aangekondigd

Dit weekend werd al bekend dat de Duitse afdeling van T-Mobile voor volgende maand (Mei) een software update voor de G1 gepland heeft staan. Als de berichten van de afgelopen dagen en weken kloppen dan zou het gaan om de langverwachte Cupcake (Android 1.5) software versie voor de G1.

Vandaag heeft ook de Nederlandse afdeling van T-Mobile de betreffende update aangekondigd. Ook hier zal de nieuwe software versie vanaf begin Mei uitgerold gaan worden. Dat gebeurt overigens geheel automatisch. Je hoeft dus zelf niets te doen. Op een gegeven moment zal jou G1 melden dat de betreffende update klaar staat om geinstalleerd te worden. Even bevestigen en de rest gaat vervolgens vanzelf.

T-Mobile schrijft het volgende over de update:
De T-Mobile G1 wordt binnenkort nóg beter. Goed nieuws voor iedereen die de T-Mobile G1 met Google™ van plan is te kopen of al in huis heeft. T-Mobile komt met een uitgebreide software update waarmee het innovatieve toestel gelijke tred houdt met de laatste ontwikkeling van het Android besturingssysteem. De update omvat nieuwe functies, talloze uitbreidingen en verbeteringen in het ontwerp van de meeste invoerschermen. Vanaf begin mei zullen alle nieuwe G1’s van T‑Mobile van deze nieuwste software zijn voorzien. Bestaande T‑Mobile G1-gebruikers krijgen de update kosteloos en automatisch toegezonden via het mobiele netwerk. Naast de software-updates zal T-Mobile in 2009 zijn assortiment Android toestellen verder gaan uitbreiden met nieuwe modellen.
 
Gebruiksvriendelijker en leuker
Een van de nieuwe opties van de software is de beschikbaarheid van de Nederlandse taal in het besturingssysteem. Daarnaast bevat deze update de optie van automatische horizontale of verticale weergave van het touch screen. Zo kan de T-Mobile G1 ook in landscape opmaak worden gebruikt als het scherm niet is uitgeschoven. Een andere belangrijke nieuwe functie is het virtuele toetsenbord, waarmee een telefoonnummer of tekst eenvoudig via het scherm kan worden ingevoerd. Gebruikers hebben hiermee dus de keuze tussen het virtuele of fysieke QWERTY-toetsenbord. Ook het toetsenbord op het touch screen is uiteraard in portrait en landscape beschikbaar.
 
Filmliefhebbers kunnen dankzij de update filmpjes maken met behulp van de 3,2 megapixel-camera op de T‑Mobile G1, deze op het toestel terugkijken en ze direct op YouTube™ zetten. Een ander voordeel is dat gebruikers de foto’s op hun T-Mobile G1 direct in hun eigen Picasa Web Album™ kunnen zetten. Andere verbeteringen zijn onder andere de zoomfunctie, de e-mail client en de web browser.

Henny van der Heiden, woordvoerder T-Mobile Netherlands: ‘De T-Mobile G1 wordt steeds populairder in Nederland sinds de lancering op 30 januari van dit jaar. Klanten lijken een voorkeur te hebben voor de zwarte variant; 73% heeft voor de zwarte G1 gekozen. Van de klanten die tot nu toe een G1 heeft aangeschaft, is 72% man. Voor al deze klanten en nieuwe gebruikers van de G1, zal de software update zorgen voor een nog groter gebruikersgemak.’

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.