Nieuws
24 november 2009 - Ron Smeets

Software problemen Sony Ericsson Satio in Engeland

Mijn eerste reactie toen ik dit bericht las was er eentje van 'Oh nee, toch niet alweer!' Zelf heb ik sinds een week ook een Sony Ericsson Satio in gebruik en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen enkel noemenswaardig probleem ben tegengekomen. In Engeland is er echter wel iets aan de hand met het toestel, getuige de berichten die daar al enkele dagen het mobiele nieuws halen.

In een reactie liet Sony Ericsson Nederland al weten dat het hier gaat om een geisoleerd aantal toestellen dat alleen op de Engelse markt beschikbaar is. Hier in Nederland hoeven we ons dus geen zorgen te maken. Laten we hopen dat dat ook zo blijft.

Aan de andere kant van de Noordzee hebben twee retailers, The Carphone Warehouse en Phones4U inmiddels besloten om de Sony Ericsson Satio voorlopig vanwege de softwareproblemen even uit het assortiment te halen. Sony Ericsson heeft inmiddels aangegeven dat met man en macht gewerkt wordt, samen met de providers aan een oplossing. Omdat het hier gaat om een geisoleerd Engels probleem denk ik dat het een combinatie is van provider software en het toestel (hard- en/of Symbian software) die deze problemen in Engeland veroorzaken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.