Nieuws
02 juli 2007 - Ron Smeets

Software iPhone online te downloaden

Het heeft precies twee dagen geduurd voordat hackers de software van de iPhone hebben weten te bemachtigen.

Omdat Apple’s GSM online gesupport kan worden moest de installatie software van het OS die door support medewerkers gebruikt wordt om de iPhone op afstand, online, te kunnen updaten op server(s) staan die aan het intternet gekoppeld is (zijn).

Hackers hebben een van die servers al weten te ‘kraken’ en de software van de iPhone weten te bemachtigen. Waarschijnlijk is het dus nog slechts een kwestie van tijd voordat de software lock van AT&T ook gehacked wordt en iedereen dus zijn of haar iPhone kan updaten met een ‘aangepaste’ versie van het OS.

Ik ben benieuwd welke acties Apple en AT&T hier tegenover zullen zetten. Voor de liefhebbers, en iedereen die van plan is/was een iPhone in de States op te pikken de komende periode is hier de link naar de gehackte software. Lees wel ook goed de instructies!

Ik weet niet hoe lang die link zal blijven werken, maar hou ook dit forum in de gaten.Gerelateerde links:
Toch een SIM Card ‘gleuf’ op de iPhone!?
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Amerikaanse iPhone toch NIET bruikbaar in Europa?!
iPhone ook voor prepay bellers
iPhone werkt toch in Europa
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.