Nieuws
01 april 2010 - Martijn Derks

Social media game: Aka-aki

Aan het eind van de middag is er nog een presentatie van Aka-aki Door Stefanie Hoffman gegeven. Aka-aki is een Duits sociaal netwerk dat in Duitsland meer dan 500.000 leden heeft en is gratis te gebruiken. Het is gestart als een afstudeer project, ze vroegen zich af wat ze misten doordat ze van mensen voorbij liep die ze niet kende. Wil je meer weten en een video zien.....

Het nieuwe project Aka-aki Game genaamd is erop gericht met mensen die je kent dingen samen te gaan doen.  Door middel van GPS kun je kijken of er mensen in je buurt zijn en er een spel tegen spelen, het is gekoppeld aan social media zoals Facebook. Zodat je kunt spelen tegen je vrienden, je kunt items verzamelen, kopen, verkopen of gewoon ouderwets sparen. Ook leuk is dat er een koppeling is met het weer op je locatie mogelijk is, waardoor het in de game kan regenen als het bij jou IRL ook regent. Ook kun je in de game mini-games spelen, en daar ook je high scores delen met anderen. Doel van de game is een zo hoog mogelijke flat te krijgen. Het is moeilijk in woorden uit te leggen, daarom hier een video.

Helaas is de game nog niet in de Appstore te vinden, maar je kunt hier je e-mail adres achter laten, dan krijg je een mail als de app beschikbaar is.

Over de auteur: Martijn Derks